Nahajate se: HomeUslugeMateriali

Materiali

siebdruck

PP - Polipropilen

 

Polipropilen je okolju zelo prijazen material, ker ne vsebuje klora ali spojin klora. PP je možno 100% reciklirati, zaradi njegove energijske vsebnosti pa ga je mogoče tudi sežigati. Je brez vonja in je primeren za uporabo v živilski industriji. Polipropilen se lahko preoblikuje na hladno ali toplotno, lahko ima gladko površino ali teksturo ter se lahko barva ali tiska.

 

karton

Kaširana lepenka

 

Pri kaširanju se 1,9 do 2,4 mm debela lepenka prekrije z zunanjim plaščem. Material za plašč je lahko predhodno potiskan s tehnologijo offset po vaših željah in potrebah. V podjetju Termopol posvečamo veliko pozornosti uporabi okoljsko sprejemljivih materialov, kot so recikliran papir, reciklirana lepenka, papir brez beljenja z klorom ter okolju prijazna folija iz polipropilena.

 

pvc

PVC - Polvinil klorid

 

Polivinil klorid je močan, odporen na udarce, lahko je mlečno prozoren ali neprozoren.  Z dodajanjem mehčal v proizvodnji spremeni lastnosti. Mehčala spremenijo trd material , tako da njegove lastnosti postanejo podobne gumi:  je prožen, elastičen in ostaja stabilen. Tako trdi PVC kot tudi plastificiran PVC (PVC-P) sta primerna za veliko število različnih obdelav in aplikacij. Zaradi plinske tesnosti in odpornosti proti razkužilom je PVC primeren za uporabo v farmaciji.